Dzień dobry Kochani!
Z tej strony Iwetka, dogadałyśmy się z siostrą, że teraz każda z nas będzie dodawać wpis z daniem które wykonała. Ja dzisiaj pokaże Wam prosty przepis na przepyszne placuszki bananowe. Uwielbiam wszelkie racuchy, placki, naleśniki. Są idealne na śniadanie, deser, podwieczorek czy kolację. Lekko posypane cukrem pudrem są prawdziwą ucztą dla podniebienia.
Placuszki bananowe
1 średni dojrzały banan
1 jajko rozmiar M
100 ml mleka
3 czubate łyżki mąki pszennej
pół łyżeczki proszku do pieczenia
olej rzepakowy
Wykonanie:
Banana obrać ze skórki, następnie rozgnieść widelcem w miseczce bądź zblendować do uzyskania papki. Jajko rozbełtać z pomocą widelca bądź trzepaczki. Dodać do banana, następnie wlać mleko, wsypać mąkę pszenną, i proszek do pieczenia. Dokładnie wszystko wymieszać by składniki połączyły się w jednolitą masę. Masa wychodzi dość rzadka. Na patelni rozgrzać olej. Nakładać po 2-3 łyżki ciasta. Placuszki smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać z ulubionymi dodatkami.
Bardzo lubię takie jedzonko. Pychota.
OdpowiedzUsuńPychota pychota:)
UsuńBardzo lubię takie dania robić na śniadanie w weekendy. Placuszki bananowe lubią moje dzieci.
OdpowiedzUsuńMmmmmm super:) słodki smak dzieciństwa:)
UsuńNie tylko na deser :)
OdpowiedzUsuńNo pewnie:) mogą zastąpić II śniadanie albo podwieczorek;)
UsuńNo pewnie ale z dodatkami :)
UsuńZjadłbym polane miodem ;)
OdpowiedzUsuńOoooo świetny pomysł:)
UsuńPycha! Muszę zrobić takie placuszki :)
OdpowiedzUsuńKoniecznie:D będzie słodko:)
UsuńBardzo lubię takie placuszki :)
OdpowiedzUsuńJa również:) taka swojska słodka chwila:)
UsuńBananowa wersja też ciekawie smakuje, choć u nas wciąż z jabłkiem króluje. :)
OdpowiedzUsuńKażdy ma swojego owocowego faworyta:)
UsuńCo za zbieg okoliczności, z tydzień temu jadłam takie na śniadanie. Są przepyszne.
OdpowiedzUsuńJa robię takie często jak mam nieco przejrzałe banany. Takie same robię z jabłkami, migdałami czy nawet z twarożkiem lub serkiem homogenizowanym. Pycha!
OdpowiedzUsuńNaprawdę? Super muszę też wypróbować:)))
UsuńPyszne placuszki, idealne na śniadanie :)
OdpowiedzUsuńOjjj taak")
UsuńTo musi być pycha przekąska :)
OdpowiedzUsuńJest pyszna:)
UsuńPlacuszki bananowe są the best :)
OdpowiedzUsuń:D
UsuńLubię placuszki bananowe <3 Ja akurat mam przepis na wersje fit bez tłuszczu, ale przecież smak jest ten sam <3
OdpowiedzUsuńOoooo super:D
UsuńMniam. Kradnę przepis. :)
OdpowiedzUsuńAleż proszę bardzo:)))
UsuńUwielbiam wszystkie placuszki :) Pychotka ;)
OdpowiedzUsuńJa również. Chociaż u mnie na podium są jednak naleśniki z domowym dżemorem:D
Usuńu mnie ostatnio były jabłkowe, ale na bananowe też się chętnie skuszę :-)
OdpowiedzUsuńA ja muszę zrobić jabłkowe:D
UsuńTakich jeszcze nie jadłam, przechowam sobie ten przepis i zrobie je niedługo :-)
OdpowiedzUsuńZachęcam. Są naprawdę pyszne:)
UsuńDzis je robie po raz drugi, wszystkim domownikom bardzo smakuja :-)
Usuńaż zgłodniałam! :D pycha! <3
OdpowiedzUsuńNigdy wcześniej nie jadłam placuszków bananowych - może kiedyś spróbuję je zrobić 😊
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
O tak. Śmiało można kiedyś wypróbować:)
Usuńomom:D ja bym na to dała lody jeszcze :D
OdpowiedzUsuńWooow świetny pomysł:D
UsuńMniam, muszą być mega pyszne :)
OdpowiedzUsuńsą są :D
UsuńThank You:)
OdpowiedzUsuńU nas placki bananowe to hit hitów...mogliby jeść na okrągło.
OdpowiedzUsuńMiło rzucić okiem, akurat jestem szalenie głodna, więc najem się oczami :D
OdpowiedzUsuń