HEJ,
dziś prosta i szybka rolada z jabłkami. Potrzebujemy tylko dużej formy, tej głębszej, która jest na wyposażeniu piekarnika. Należy wyłożyć ją papierem do pieczenia, który następnie trzeba natłuścić np. masłem.
Kilka jabłek zetrzeć na tarce na tej stronie, co ścieramy cukinie lub ogórki w plasterki. Ułożyć na blasze, posypać cynamonem i cukrem waniliowym.
6 jajek ubić z 1 szklanką cukru. Dodać 1,5 szklanki przesianej mąki wymieszanej z 1 łyżeczką proszku do pieczenia. Wszystko wymieszać. Ciasto wylać na jabłka. Piec około 35 minut w temperaturze 160 stopni. Po upieczeniu przełożyć na deskę przykrytą ściereczką. Zwinąć w roladę dłuższą stroną.
Posypać cukrem pudrem.
Nigdy jeszcze nie robiłam takiej rolady. Chętnie spróbuję, wygląda pysznie, a ja uwielbiam wszystko, co z jabłkami ♥
OdpowiedzUsuńGenialny pomysł na roladę :) mało wysiłku, a taki świetny efekt :)
OdpowiedzUsuńhttps://apetycznie-klasycznie.pl/
Robimy bardzo podobną roladę jabłkową i jest naprawdę pyszna.
OdpowiedzUsuń