Witajcie Kochani Czytelnicy!
Maj się nam rozkręca, a w raz z rozkwitem drzewek i krzewów pojawiają się smaczne i zdrowe nowalijki. Cebulką posadzona w doniczce na parapecie obfituje w szypiorek chociaż ten pojawił się też już swego czasu w naszym ogródku. Oprócz szyczpiorku warto spróbować też smacznej sałaty i rzodkiewki. Nie ma teraz nic lepszego, trzeba jeść póki trwa na nie sezon. A ja dzisiaj przedstawię Wam prosty przepis na pyszną pastę jajeczną ze szypiorkiem na równie smaczne Wiosenne śniadanie. Zatem do dzieła!
Pasta jajeczna
3 jajka
3 łyżki majonezu
łyżka masla
garść posiekanego szczypiorku lub 1 posiekana cebulką
sól i pieprz do smaku
Wykonanie :
Jajka gotujemy na twardo. U mnie czas gotowania jajek wynosi 10 minut. Najlepiej ugotować je w osolonej wodzie wtedy będą się lepiej obierać. Następnie ostudzone i obrana jajka ścieramy na tarce o grubych oczkach. Ścieramy jajka do miseczki w której powstanie pasta. Dodajemy masło, szczypiorek, majonez, sól i pieprz. Całość mieszamy. Smarujemy pieczywo pastą i podajemy np. z ogórkiem kiszony lub innymi dodatkami.
Udanej soboty życzę
Iwetta
***
Bardzo podoba mi się ta propozycja pasty, z chęcią się na nią skuszę.
OdpowiedzUsuńBardzo się cieszę:) propozycja na dobre sycące śniadanie:)
UsuńBardzo często robimy pasty jajeczne, tak wiele możliwości ich wzbogacania, różnymi składnikami, ostatnio na topie rukola. :)
OdpowiedzUsuńOoooo świetny pomysł. Muszę także spróbować:D
UsuńBardzo lubię pastę jajeczną i czasami robię podobną. Chętnie wypróbuję przepis :D
OdpowiedzUsuńPozdrawiam.
Suuuper:) Pozdrowienia serdeczne:)
UsuńUwielbiam pastę jajeczną:D Z ogóreczkiem to już w ogóle miazga :D
OdpowiedzUsuńOooo tak ogórek wymiata:D
UsuńUwielbiam wszelkie pasty i smarowidła do kanapek. Takie jajeczne czesto goszczą w moim domu
OdpowiedzUsuńExtra. To bardzo zdrowa przekąska:)
UsuńPysznie wygląda,ta pasta
OdpowiedzUsuńDawno nie jadłam jajecznicy
Pozdrawiam
Trzeba nadrobić zaległości:))) Pozdrawiam serdecznie:)
Usuńpycha! uwielbiam połączenie pasty jajecznej i ogórka kiszonego :D
OdpowiedzUsuńNajlepsze:) hehehehe
UsuńYummy, looks delicious 💐
OdpowiedzUsuńOily & Acne Skincare *
Thanks:)
UsuńPycha :) klasyka, która nigdy się nie znudzi :)
OdpowiedzUsuńOooooo tak:)
Usuńtakie śniadanie zjadłabym z przyjemnością, zapisuje przepis na nadchodzącą niedzielę ;)
OdpowiedzUsuńPrawidłowo:)
UsuńMi tez kojarzy sie z wiosna;proste i pyszne!
OdpowiedzUsuńDokładnie tak:D
UsuńUwielbiam takie pasty jajeczne, ta wygląda mega apetycznie:)
OdpowiedzUsuńDziękuję bardzo:)
UsuńPychotka :) Pomysł na śniadanie idealny, szczególnie dla takich osób jak ja, które za jajkami w wersji na twardo zbytnio nie przepadają (a dokładniej za smakiem żółtka) :D
OdpowiedzUsuńHehehehe zawsze to jakieś rozwiązanie:D
UsuńUwielbiam pastę jajeczną <3
OdpowiedzUsuńJa teeeeż:D
UsuńMam dużo jajek z wolnego wybiegu, muszę sobie taką zrobić :)
OdpowiedzUsuńOooooo takie jajka najlepsze:) od szczęśliwych kurek:)))
UsuńUwielbiam paste jajeczną, ale dawno już nie jadłam :) Muszę zrobić :)
OdpowiedzUsuńKoniecznie:D
UsuńWiele osób docenia smak i szczypiorek:D
OdpowiedzUsuńTo jest po prostu pyszne:D
UsuńUwielbiam pastę jajeczną i często robię. Na jutro już sobie zrobię na pewno.
OdpowiedzUsuńJa też często robię. Zabieram ze sobą do pracy do świeżego chlebka:)
Usuń